In:Sight


 

117.797 reprezinta numarul nevazatorilor din România, iar 3.500 al celor din Timisoara, conform ultimelor statistici, însa aceste cifre sunt mai mari datorita diferitelor grade de dizablitate care nu sunt înregistrare. Avem convingerea ca persoanele nevazatoare au dreptul fundamental de acces la arta, în contextul incluziunii acestora în activitatiile comunitatii, acces ce le permite o dezvoltare personala si profesionala.

 

 

 

 

 

In:sight reprezinta o transformare a modului în care interactionam cu artele vizuale si o deschidere a acesteia catre persoanele nevaz?atoare.

 

 

 

 

 

Fabricatia digitala, în special scanarea si printarea 3d, a beneficiat de o evolutie rapida în ultimii ani, nivelul de detaliere a unei lucrâri printate 3d ajungînd la rezolutii la fel de fine ca si simturile tactile.
In:sight îsi propune accesibilizarea artei catre persoanele nevazatoare prin lansarea unei serii de expozitii de reproduceri printate 3d ale sculpturilor si picturilor celebre din patrimoniul national si international.

 

 

 

 

 

În contextul Timisoara 2021, o astfel de expozitie poate fi un precedent pozitiv care ridica problema accesibilitatii spatiilor culturale pentru persoanele cu dizabilitati.
Prin parteneriatele propuse de catre acest proiect, în special cu ONG-urile active în domeniul persoanelor cu diferite dizabilitati, oferim un mediu de constientizare si expunere media.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *